A kissé puha, megbarnult banánok második esélye lehet ez a finom, szaftos és hosszan eltartható sütemény.

Hozzávalók

  • 150g finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál sütemény fűszerkeverék
  • 50g dió (aprítva)
  • 50g mazsola
  • 60g vaj
  • 4 nagy puha banán
  • 2 nagy tojás
  • csokidarabok (opcionális)

12 db normál méretű muffinhoz 

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190C-ra. A vajat felolvasztjuk.

A száraz hozzávalókat egy tálban összekevrjük és hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tojásokat. A villával szétnyomkodott banánokat is hozzákeverjük és a kész masszát egyenlő adagokra elosztva a muffinformákba kanalazzuk. A tésztahalmok tetejére tehetünk 1-1 banánkarikát díszítésképpen.

Légkeveréses sütőben 14 perc alatt készresütjük. Hagyjuk a formában kicsit kihűlni.