A kissé puha, megbarnult banánok második esélye lehet ez a finom, szaftos és hosszan eltartható sütemény.
Hozzávalók
- 150g finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál sütemény fűszerkeverék
- 50g dió (aprítva)
- 50g mazsola
- 60g vaj
- 4 nagy puha banán
- 2 nagy tojás
- csokidarabok (opcionális)
12 db normál méretű muffinhoz
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 190C-ra. A vajat felolvasztjuk.
A száraz hozzávalókat egy tálban összekevrjük és hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tojásokat. A villával szétnyomkodott banánokat is hozzákeverjük és a kész masszát egyenlő adagokra elosztva a muffinformákba kanalazzuk. A tésztahalmok tetejére tehetünk 1-1 banánkarikát díszítésképpen.
Légkeveréses sütőben 14 perc alatt készresütjük. Hagyjuk a formában kicsit kihűlni.